آموزش مونتاژ برد الکترونیکی

مونتاژ برد الکترونیکی یکی از اقدامات مهم در صنایع مختلف است که قطعات الکترونیکی مورد نیاز روی آن نصب می شود. از تلفن های همراه گرفته تا تجهیزات صنعتی، نظامی و ماشین های سواری، از قطعات الکترونیک گسترده ای استفاده می کند که در راس آن ها، برد مدار چاپی قرار دارد. چیدمان بردهای الکترونیکی کار بسیار حساسی است که باید با دقت بالا انجام شود و در صورت قرار دادن قطعه ای اشتباه برد الکترونیکی نتیجه دلخواه را نخواهد داشت.

حال می توانید تصور کنید تولید این ابزار با خطایی روبرو شود، قطعا در کل سیستم مشکل ایجاد می شود و تولید اصولی و بدون ایراد آن چه تاثیری روی روند کل سیستم می گذارد.

مونتاژ برد الکترونیکی چیست؟

مونتاژ بردهای الکترونیکی مجموعه ای از قطعات الکترونیکی مورد نیاز است که به ایجاد دستگاهی الکترونیکی کاملا طراحی شده کمک می کند. روی ورق های مسی چند لایه غیر رسانا مسیرهای رسانا مشخص شده و مونتاژ قطعات با توجه به نوع آن متفاوت است.

مونتاژ بردهای الکترونیک به شکل دستی یا دستگاه انجام می شود. با اجرای قطعات الکترونیکی بر برد امکان استفاده از آن برای آزمایش و تست های ساده وجود دارد.

مونتاژ بردهای الکترونیکی

جهت بزرگنمایی کلیک کنید

مطالعه بیشتر در مقالات تخصصی آند الکترونیک

خدمات مونتاژ برد الکترونیکی

آموزش مونتاژ برد الکترونیکی و نحوه مونتاژ برد الکترونیکی به دو صورت SMD و DIP است. با پیشرفت تکنولوژی و حضور محصولات مختلف الکترونیکی، شاهد ظرافت و طراحی فوق العاده بردها هستیم و امروزه از قطعات SMD و DIP به صورت مشترک روی بردها استفاده می‌شود. 

مونتاژ برد DIP

انجام مونتاژ برد الکترونیکی دیپ بدین گونه است که قطعات داخل برد قرار می گیرند. به همین دلیل، باید به داخل برد دسترسی داشته باشید. مونتاژ به روش سنتی دیپ در لایه های عمیق بردهای مدار چاپی انجام می شود، در غیر این صورت اتصال غیر ممکن خواهد بود. برای دسترسی به داخل برد، سوراخی روی آن تعبیه شده است. قطعات مدار نیز دارای سیم های هم اندازه سوراخ هستند تا حین نصب مشکلی ایجاد نشود.

یکی از معایب مونتاژ برد DIP، استحکام نامناسب باند نگه دارنده سوراخ است. همچنین در مواقعی که توان تولید PCB افزایش می یابد، نصب دستی قطعه روی برد مشکل ساز می شود.

نکته:

در بردهای پیچیده و با تعداد اجزای الکترونیکی زیاد، استفاده از اتصالات DIP ممکن است به علت محدودیت‌های فضایی مناسب نباشد.

مونتاژ برد SMD

مونتاژ برد SMD

مونتاژ بردهای الکترونیک SMD روی سطح آن انجام می شود و دیگر نیازی به تعبیه سوراخ روی برد نخواهد بود. نحوه نصب قطعات برخلاف روش دیپ، با استفاده از پین های متثل و لحیم کاری روی پدها است. اکثر قطعات این برد به صورت خودکار و با دستگاه پیک اند پلیس (P&P) Pick and Place اجرا می شود و تنها برخی مواقع نیاز به مونتاژ دستی خواهد بود.

از ویژگی های بارز قطعات SMD می توان به هزینه مناسب آن ها اشاره کرد. همچنین در سایزهای کوچک تری تولید می شود و امکان استفاده از دو طرف آن وجود دارد. به همین دلیل، بسیار سریع مونتاژ می شوند و برای اجرای آن ها به هزینه و زمان کمتری نیاز است.

آند الکترونیک یکی از مجموعه های حرفه در زمینه خدمات مونتاژ برد SMD و DIP است که بر پایه پیشرفته ترین و بروزترین دستگاه فعالیت خود را انجام می دهد. این مجموعه تجربه بالایی برای طراحی، مونتاژ و تولید انواع پنل ها دارد و با صنایع مختلف از جمله صنعتی، پزشکی و … همکاری می کند.

dip مونتاژ برد الکترونیکی

آند الکترونیک یکی از مجموعه های حرفه در زمینه خدمات مونتاژ بردهای SMD و DIP است که بر پایه پیشرفته ترین و بروزترین دستگاه‌ها فعالیت خود را انجام می دهد. این مجموعه تجربه بالایی برای طراحی، مونتاژ و تولید انواع پنل ها دارد و با صنایع مختلفی از جمله صنعتی، پزشکی، نظامی و … همکاری می کند.

مطالعه بیشتر در مقالات تخصصی آند الکترونیک

قیمت مونتاژ برد الکترونیکی

قیمت مونتاژ بردهای الکترونیکی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن، نوع بردهای SMD و DIP است. در موارد زیر به دیگر عوامل موثر بر هزینه مونتاژ می پردازیم:

  • تعداد بردهای مورد نیاز
  • نحوه مونتاژ برد که به دو روش دستی و ماشینی قابل انجام است.
  • تعداد پدهای مورد نیاز برد
  • میزان حساسیت و دقت لازم برای اجرای برد
  • نوع فوت پرینت و اندازه قطعات

برای آگاهی دقیق از قیمت می توانید فایل مورد نظر خود را انتخاب و با مشاورین فروش تماس بگیرید.

سفارش مونتاژ برد الکترونیکی

برای ثبت سفارش برد مونتاژ قطعات الکترونیک تنها کافی است به شرکت مطمئن و کاربلد در این زمینه تکیه کنید. زیرا فرآیند مونتاژ ممکن است پیچیده باشد و باید قطعات براساس طراحی اولیه در جای مناسب نصب شود. در غیر این صورت برد عملکرد صحیحی نخواهد داشت. کوچک ترین اشتباه در نصب قطعات روی برد موجب بروز اختلال در عملکرد آن می شود و نتیجه ایده آل را مشاهده نخواهید کرد.

حتما هنگام ثبت سفارش، ویژگی های برد را مشخص کنید و قبل از هر کاری نسبت به حرفه ای بودن مجموعه مطمئن شوید. اجرای قطعات روی برد توسط تجهیزات و دستگاه های پیشرفته یا افراد باتجربه، بی تردید خیال شما را بابت عملکرد سفارش فایل آسوده می کند.

شرکت های مونتاژ برد الکترونیکی

بهترین راهکار برای تولید برد الکترونیکی،  انتخاب شرکت مونتاژ برد الکترونیکی است. این شرکت با امکانات کافی بهترین شرایط برای تولید محصول ایجاد می کند و دیگر نیازی نیست هزینه اضافی برای راه اندازی کارگاه مونتاژ برد الکترونیکی بپردازید. اجرای چنین کارگاهی نیاز به مجوزها و استانداردهای خاص خودش را دارد. در حالی که شناخت یک شرکت معتبر و دارای چندین سال تجربه موجب افزایش کیفیت و اجرای استانداردهای مورد نیاز برای تولید برد می شود.

حضور مهندسان باتجربه به کاهش خطاهای احتمالی کمک می کند، زیرا آنان با ساختار دقیق قطعات الکترونیکی آشنا هستند و قبل از شروع تولید به بررسی برد الکترونیکی می پردازند. پس سپردن تولید و مونتاژ برد الکترونیکی به شرکت های شناخته شده هزینه های احتمالی حاصل از خطاهای طراحی را کاهش می دهد و شکست پروژه های صنعتی را به حداقل می رساند.

مطالعه بیشتر در مقالات تخصصی آند الکترونیک

مراحل مونتاژ برد الکترونیکی

خوب است با مراحل اجرای مونتاژ قطعات الکترونیکی پراهمیت آشنا شوید تا قبل از ثبت سفارش، مهم ترین مراحل مونتاژ را شناسایی کنید:

مرحله اول: استنسیل خمیر لحیم

اولین قدم، به پیاده سازی خمیر لحیم (solder paste) روی برد الکترونیکی اختصاص دارد. همانند اقدامات چاپی یا طراحی شابلون، لایه نازکی از استیل ضدزنگ روی برد ثبت می شود. سپس مطابق نقشه قسمت هایی از برد که نیاز به اتصال دارد، پیاده سازی می شود.

به بیان دیگر، استنسیل کردن همان طراحی نقشه روی برد است که خطوط با خمیر لحیم ویژه پیاده سازی و نسبت به نواحی نارسانا مشخص می شود.

استنسیل خمیر لحیم
مونتاژ smd مونتاژ برد الکترونیکی

مرحله دوم: مونتاژ برد الکترونیکی

روی برد الکترونیکی قطعات مختلفی مانند ترانزیستور، دیود، خازن و … قرار می گیرد. برای اتصال قطعات برد الکترونیکی باید به سراغ تکنولوژی SMT برویم. این تکنولوژی فناوری نصب سطحی بر پایه ربات های SMD و لحیم کاری اجرا می شود. ربات ها اجزای غیر ارتباطی را نصب می کنند و سپس روند لحیم کاری آغاز می شود.

سرعت ربات ها برای ترکیب مونتاژ قطعات الکترونیکی بالا است و با دقت و عملکرد فوق العاده ای نصب را انجام می دهند. با کمک گیره خلا برد الکترونیکی برداشته و بعد از قرارگیری آن در موقعیت مناسب، قطعات الکترونیکی جایگذاری می شود.

مرحله سوم: لحیم کاری

بعد از ترکیب قطعات برد الکترونیکی روی سطح آن، باید محکم و ثابت باقی بمانند. برای این کار، از خمیر لحیم استفاده و قطعات به برد چسبانده می شود. پروسه های اجرایی لحیم کاری به نام Reflow شهرت دارد.

بعد از اتمام جایگذاری قطعات، برد الکترونیکی از راه نوار نقاله در طول خط تولید منتقل می شود. نوار نقاله از آون (Oven Reflow Soldering) گذر می کند. آون شامل گرم کن و هیترهای مختلفی است که موجب افزایش دمای برد تا حدود 250 درجه سانتی گراد می شود. بخش انتهایی آون نیز خنک کننده ها حضور دارند تا دمای برد به مرور زمان کاهش یابد.

لحیم کاری قطعات dip
بررسی کیفیت مونتاژ dip

مرحله چهارم: بررسی کیفیت

اگرچه تمام مراحل به صورت رباتیک و توسط دستگاه های پیشرفته انجام می شود، باز هم امکان بروز خطا وجود دارد. گاهی اوقات به دلیل تغییرات دمایی، کیفیت برد زیر سوال می رود. به همین خاطر، کیفیت برد در پایان مراحل تولید بسیار مهم است. این مرحله به دو صورت دستی و اتوماتیک انجام می شود که روش دستی به دلیل اطمینان بیشتر و کمک گرفتن از هوش انسانی همچنان پابرجاست.

مطالعه بیشتر در مقالات تخصصی آند الکترونیک

دستگاه مونتاژ برد الکترونیکی

مونتاژ برد الکترونیکی با دستگاه زمانی اهمیت پیدا می کند که تعداد بردها و قطعات زیاد و دیگر روش های دستی سنتی فایده ای نداشته باشد. چنین دستگاهی، مونتاژ حرفه ای را ارائه و با تکیه بر تجهیزات لازم، عملیات مونتاژ و لحیم کاری را به طور خودکار انجام می دهد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و حضور ماشین آلات پیشرفته، استفاده از دستگاه مونتاژ قطعات الکترونیکی SMD نسبت به گذشته بسیار کاربرد دارد و مطابق برنامه تعریف شده شروع به کار می کند.

مونتاژ برد الکترونیکی در تهران

برای مونتاژ برد الکترونیک در تهران، آند الکترونیک در خدمت شما عزیزان است. هدف اصلی این مجموعه همکاری با صنایع مختلف جهت توسعه و پیشرفت هر چه سریع تر است. زیرا با کمک به روز ترین دستگاه نیازهای مشتریان را رفع می کند و با بهره مندی از افراد متخصص و حرفه ای بالاترین کیفیت را ارائه می دهد.

خوب است بدانید شرکت آند الکترونیک سابقه عالی در زمینه طراحی بردها نیز دارد و بدون دغدغه ای می توانید صفر تا صد تولید و مونتاژ اجزا الکترونیکی را به متخصصان آن بسپارید.

بروزرسانی در تاریخ 1402/06/03

Comments (02)

  • علی احمدی

    18 مهر 1402 / 7 ماه پیش

    برای مونتاژ برد، قیمت از نظر تعداد لایه تفاوتی داره؟

    • ehsanna

      22 مهر 1402 / 7 ماه پیش

      فرض کن یه برد طراحی کردی 4 لایه با 120 تا پد ، و یه برد دیگه داری 2 لایه اونم 120 پد ، فرض کن ها ، چه تفاوتی توی کار مونتاژ این دوتا برد هست خودت فکر کن .

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش مونتاژ برد الکترونیکی

جهت ثبت سفارش به صورت آنلاین فرم فوق را تکمیل و ارسال نمایید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان و انجام ارزیابی هزینه با شما تماس بگیرند