مونتاژ DIP | سفارش مونتاژ برد DIP

مونتاژ برد DIP یکی از شیوه های سوار کردن قطعات الکترونیکی روی برد است. قطعات الکترونیکی به دو روش متفاوت DIP و SMD قابل مونتاژ هستند که شیوه دیپ از طریق سوراخ روی برد، قطعات را به برد متصل می‌کند. به همین خاطر، ابتدا مونتاژ برد الکترونیکی برای نصب پایه‌ها نیاز به سوراخ کردن دارد. مراحل مونتاژ برد dip بسیار آسان است و برای تست‌های الکترونیکی و آزمایش پیشنهاد می‌شود. تنها نیاز است مدار روی  bread Board  قرار گیرد.

فرم ثبت سفارش مونتاژ برد الکترونیکی

جهت ثبت سفارش به صورت آنلاین فرم فوق را تکمیل و ارسال نمایید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان و انجام ارزیابی هزینه با شما تماس بگیرند

روش‌های مونتاژ برد DIP

مونتاژ dip چیست؟ DIP مخفف عبارت dual in-line pin است که هم به صورت دستی و هم با کمک دستگاه انجام می‌شود. شیوه اجرای مونتاژ این برد با توجه به نوع آن و قطعات مورد استفاده انتخاب می‌شود. بهترین روش مونتاژ، روشی است که در کنار حفظ کیفیت، سریعا به نتیجه برسد. در ادامه با تکنیک‌های مونتاژ برد DIP در آند الکترونیک آشنا می‌شوید:

مونتاژ دستی بردهای DIP

معمولا برای برد dip از قطعات مهم همچون مقاومت، خازن، دیود، ترانزیستور و… استفاده می‌کنند. ابتدا محل مناسب قطعات روی برد مشخص می‌شود. سپس پایه‌های از سمت دیگر برد لحیم می‌شوند. هویه یک سمت قطعه و سیم لحیم سمت دیگر آن قرار دارد. سیم لحیم خارج می‌شود و هویه برای چند ثانیه روی کار قرار می‌گیرد.

در این لحظه، لحیم شروع به ذوب شدن می‌کند و موجب اتصال خواهد شد. تمام مراحل زیر ۵ ثانیه به اتمام می‌رسد. هرگز نباید برد تکان بخورد یا برای اتصال بهتر، از فوت کردن استفاده شود. در صورت اتصال بی‌کیفیت لحیم، ناحیه اتصال شبیه به توپ نشان داده می‌شود. در حالی که اتصال خوب باید ظاهری صاف و یکسان داشته باشد.

مونتاژ دستی بردهای DIP

مطالعه بیشتر در مقالات تخصصی آند الکترونیک

مونتاژ برد DIP با دستگاه

ترکیب قطعات الکترونیکی DIP با دستگاه

روش دیگر مونتاژ قطعات dip، با کمک دستگاه هیتر هوای گرم است که از طریق پنس، قطعه در محل مناسب نصب می‌شود. با نگه داشتن قطعه در فاصله کم از برد و اعمال حرارت دستگاه مونتاژ dip، طی چند ثانیه قطعه روی برد متصل می‌شود.

آند الکترونیک یکی از مجموعه های حرفه در زمینه خدمات مونتاژ بردهای SMD و DIP است که بر پایه پیشرفته ترین و بروزترین دستگاه‌ها فعالیت خود را انجام می دهد. این مجموعه تجربه بالایی برای طراحی، مونتاژ و تولید انواع پنل ها دارد و با صنایع مختلفی از جمله صنعتی، پزشکی، نظامی و … همکاری می کند.

ویژگی های قطعه DIP

قطعه دیپ از دو ردیف پین موازی تشکیل می شود. متریال مورد استفاده آن، نقره یا آلیاژ فلزات دیگر است که پوشش پلاستیکی سخت روی آن قرار می گیرد. بخاطر نصب راحت قطعات روی دیپ، خیلی راحت آن را می توان روی برد سوار کرد. برای سفارش مونتاژ برد DIP، نگاهی به اعداد روی کلمه DIP بیندازید. این اعداد بعد ساخت قطعه حک می شوند و تعداد کل پین های آن را مشخص می کنند.

استانداردهای مونتاژ برد DIP

مونتاژ دیپ شامل دو ردیف پین موازی است که از تراشه به جنس نقره یا آلیاژهای دیگر همراه با پوشش پلاستیک سخت طراحی می‌شود. نحوه اجرای ابزارهای مونتاژ برد DIP دو صورت است. روش اول، لحیم کاری روی سوراخ‌های برد است و روش دوم، روی سوکت تعبیه می‌شود. نحوه نصب قطعات بسیار ساده است و در کمترین زمان مونتاژ کردن قطعات dip به نتیجه می‌رسد.
روی قطعه dip اعدادی مشخص شده، این اعداد نشان دهنده کل پین‌های روی برد است. برای مثال، عبارت DIP12 بیانگر دو ردیف دارای ۶ پین است. پس برای تهیه این قطعه حتما به اعداد و دیگر مشخصات روی آن دقت داشته باشید.

راهنمای انتخاب برد DIP برای مونتاژ

حال که می‌دانید مونتاژ برد DIP چیست و چه روندی برای ساخت آن طی می‌شود، خوب است با در نظر گرفتن برخی نکات بهترین خرید را تجربه کنید. برای بهره مندی از یک قطعه در مدار و بردهای الکترونیکی آن، اطلاع از سلامت و کیفیت آن ضروری است. در غیر این صورت، قطعه آسیب دیده به لحیم کاری و دمونتاژ نیاز پیدا می‌کند. بهترین و باکیفیت‌ترین برد دیپ تنها توسط مراکز تخصصی در حوزه مونتاژ قابل خریداری است؛ مراکزی که کیفیت قطعات را بدانند و در تمام مراحل از سلامتی آن‌ها مطلع شوند.

برای انتخاب برد الکترونیکی مناسب به مقاله مرتبط در سایت آند الکترونیک مراجعه فرمایید.

یکی از مجموعه‌های معتبر و تخصصی مونتاژ برد DIP، آند الکترونیک است که با پیشرفته‌ترین و بروزترین دستگاه‌ها انجام می‌شود و در زمینه طراحی و تولید انواع بردهای الکترونیک از جمله صنعتی، پزشکی و نظامی فعالیت دارد. برای کسب آگاهی بیشتر می‌توانید با کارشناسان آند الکترونیک تماس بگیرید. آن‌ها برای خرید برد مورد نظر شما راهنمایی‌تان می‌کند.

مطالعه بیشتر در مقالات تخصصی آند الکترونیک

مراحل مونتاژ برد الکترونیکی DIP

مونتاژ بردهای DIP و دیگر مدل‌های شامل چند مرحله اصلی است. در ادامه به این مراحل حیاتی آشنا می‌شوید:

استنسیل خمیر لحیم

شابلون مونتاژ SMD یا استنسیل، در اولین مرحله، خمیر لحیم روی برد قرار می‌گیرد. علاوه براین، لایه‌ای نازک از استیل ضدزنگ روی برد حضور دارد تا امکان اتصال قطعات به برد وجود داشته باشد. هدف از اجرای این مرحله از مونتاژ الکترونیکی برد DIP، اجرای قطعات براساس نقشه است.

استنسیل خمیر لحیم
قرارگیری قطعات برای مونتاژ

قرارگیری قطعات

قطعات الکترونیکی مختلفی روی دستگاه قرار می‌گیرد که مهم‌ترین آن ها، ترانزیستور، مقاومت و خازن دیود است. بعد از استنسیل کردن فرآیند مونتاژ، قطعات روی برد نصب می‌شود.

لحیم کاری دوباره

بعد از نصب قطعات الکترونیکی روی برد، دوباره لحیم کاری انجام می‌شود. این مرحله برای محکم کاری قطعات روی برد است. بعد از جامدسازی خمیر لحیم، قطعات کاملا محکم روی برد قرار می‌گیرد. در پایان این مرحله، برد به خط تولید منتقل می‌شود.
از جمله ماشین آلات مونتاژ برد DIP می‌توان به اجاق گاز بزرگ اشاره کرد که با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد موجب قرارگیری صحیح قطعات روی برد می‌شود. سپس دمای برد کاهش پیدا می‌کند و در صورت نیاز قطعات برد از دستگاه خنک کننده عبور خواهد کرد.

لحیم کاری قطعات dip
بررسی کیفیت مونتاژ dip

بررسی کیفیت

اگرچه بیشتر مراحل توسط دستگاه و ابزارهای مونتاژ برد DIP انجام می‌شود، اما باز هم نیاز است کیفیت و سلامت برد تضمین شود. در این مرحله برد از نظر ایراد و خطاهای احتمالی بررسی می‌شود، سپس برای استفاده در اختیار مخاطبین قرار می‌گیرد. گاهی اوقات به دلیل‌عدم قرارگیری نادرست قطعات، سلامت برد زیر سوال می‌رود و به درستی کار نمی‌کند.
برای بررسی کیفیت از افراد متخصص کمک می‌گیرند که با لمس دستی، اتصالات به تایید می‌رسد. اما برای اطمینان بیشتر استفاده از دستگاه‌های اتوماتیک نیز پیشنهاد می‌شود.

تست برد دیپ بعد از مونتاژ

بعد از این که ثبت سفارش مونتاژ برد دیپ به اتمام رسید، قبل از استفاده از آن باید از سلامتی قطعه مطمئن شویم. اگر قطعه دچار مشکل باشد، در مدار نقش خود را ایفا نخواهد کرد. علاوه براین، نیاز به دمونتاژ و لحیم کاری دوبار پیدا می کند. بنابراین، انجام تست قطعات دیپ ضروری است.

معمولا برای انجام این کار از مولتی متر دیجیتالی کمک گرفته می شود. تمام قطعات دیپ روی برد مانند مقاومت، دیود و … با استفاده از این ابزار تست و سالم بودن آن ها مشخص می شود.

تجهیزات لازم برای مونتاژ بردDIP

برای اتصال اجزا الکترونیکی DIP به تجهیزات مختلف نیاز است که در موارد زیر آن‌ها را نام برده ایم:

هویه استاندارد

این ابزار شباهت زیادی با قلم دارد و به دلیل افزایش دما، موجب ذوب شدن لحیم می‌شود. ضرورت استفاده از این دستگاه، اتصال دو قطعه در کنار یکدیگر است.

مطالعه : انواع هویه لحیم کاری

قلع کش نواری و پمپی

این ابزار برای تعمیر قطعات روی برد مناسب است و به برداشتن قلع‌های اضافی کمک می‌کند.
پنس: از دیگر ابزارهای مهم برای مونتاژ برد دوبل DIP، می‌توان به پنس اشاره کرد که با کمک آن قطعات الکترونیکی از روی برد برداشته یا گذاشته می‌شود.

روغن لحیم

برای تمیز کردن یا حذف ناخالصی‌های روی برد از روغن لحیم استفاده می‌کنند که به اتصال بهتر کمک خواهد کرد.

مطالعه : لحیم کاری با هویه

سیم لحیم

سیم لحیم در ابعاد و جنس‌های مختلفی در بازار موجود است که برای اتصال دو سطح به یکدیگر از آن استفاده می‌کنند.

حوضچه یا وان قلع

وان قلع یا حوضچه قلع یک ابزار الکترونیکی است که برای قلع‌کاری و لحیم کاری یا سرعت بخشیدن به فرآیند لحیم کاری در تولید انبوه استفاده می‌شود. بدین ترتیب با ذوب شمش قلع و عبور مدارهای مونتاژ شده از داخل آن، تمامی اتصالات مدار لحیم می‌شود.

مولتی متر

مولتی متر یکی از پرکاربردترین ابزارهای مهندسی است که برای اندازه گیری کمیت‌های مختلف از آن استفاده می‌کنند. این ابزار امکان اندازه گیری ولتاژ، جریان و مقاومت را دارد.

مونتاژ ترکیبی برد DIP SMD

دلیل استفاده از این روش: محدودیت برد. ظرفیت زیاد و افزایش قدرت برد است. مونتاژ ترکیبی برد DIP SMD به طراحان و تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا از ویژگی‌های برجسته دو فناوری متفاوت مونتاژ برد استفاده کنند. و به‌طور جامع عملکرد بهتری برای بردهای الکترونیکی خود داشته باشند.

برد DIP از تراشه هایی با اتصالات دو ردیفه استفاده می کند و یک گزینه سنتی و قابل اعتماد برای اتصال مدارهای الکتریکی در نظر گرفته می شود. این برد معمولاً برای قطعات اندازه‌گیری‌شده یا با نیاز به اتصالات معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مونتاژ دیپ بعد از مونتاژ SMD انجام می‌شود.

 

از طرف دیگر، برد SMD با قطعات کوچکتر و بدون پین (Surface Mount Device)، عمدتاً برای محصولاتی با نیاز به اتصالات سطحی به کار می‌رود. این فناوری به طراحان اجازه می‌دهد تا با کاهش حجم و وزن کلی محصول، بهینه‌سازی فضا و بهبود انرژی مصرفی را مد نظر قرار دهند.

مزایا و معایب مونتاژ بردهای DIP

هر کدام از مدل‌های برد دارای مزایا و معایب مختلفی هستند که با توجه به آن‌ها برای اهداف خاصی استفاده می‌شوند. ابتدا با مزایای شیوه اتصال اجزا الکترونیکی DIP آشنا می‌شوید:
• قطعات روی برد دیپ سیستم پذیرند.
• این مدل برد مقاومت بالایی دارند.
• طول عمر مونتاژ بردهای دیپ بیشتر است.
• به دلیل ظرافت کاری در مراحل مونتاژ، نصب برد در ولتاژهای مختلف امکان‌پذیر است.
• نصب و اجرای قطعات روی برد دیپ راحت‌تر است.
• نصب قطعات دیپ برای افراد تازه کار آسان است.
حال به معایب مونتاژ این برد می‌پردازیم:
• ابعاد و وزن بردهای دیپ بیشتر است و فضای بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند.
• مرحله اختصاصی برای سوراخ کردن برد نیاز است.
• تاثیری بر کاهش ولتاژ تغذیه ندارد و موجب صرفه جویی در مصرف برق نمی‌شود.

قیمت مونتاژ قطعات DIP

قیمت سفارش مونتاژ قطعات روی برد به روش DIP به تعداد پد و نوع طراحی بستگی دارد. هر چه طراحی برد پیچیده تر باشد، هزینه مونتاژ بیشتر می شود. دیگر عواملی مانند جنس، نوع قطعات و … بر هزینه نهایی تاثیرگذار هستند. برای محاسبه برد مورد نیازتان باید تعداد تیراژ، نوع قطعات، طراحی و روش مونتاژ را مشخص، سپس با کارشناسان فروش مشورت کنید.

مونتاژ برد الکترونیک DIP در تهران

مونتاژ برد الکترونیکی DIP یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که افراد الکترونیک با آن سروکار دارند و در صنایع مختلف در حال اجرا است. اجرای مراحل آن کار چندان دشواری نیست و با ابزارهای ساده نیز به راحتی به نتیجه می‌رسد. اگر نیاز به مونتاژ این قطعه در تهران دارید، با مجموعه آند الکترونیک حتما آشنا شوید. این مجموعه سابقه درخشانی در طراحی و تولید صفر تا صد انواع بردها دارد و در تلاش است با همکاری گسترده صنایع مختلف به رونق و توسعه چرخه صنعت کشورمان کمک شایانی کند.

بروزرسانی در تاریخ 1402/10/03

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش مونتاژ برد الکترونیکی

جهت ثبت سفارش به صورت آنلاین فرم فوق را تکمیل و ارسال نمایید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان و انجام ارزیابی هزینه با شما تماس بگیرند